Fructul care curăță organismul de toxine și paraziți. După boli, din cauza ecologiei proaste și a obiceiurilor proaste, multe toxine rămân în organism . Acestea afectează negativ starea unei persoane, înrăutățindu-i calitatea vieții, raportează endocrinologul Dr. Vera Kuzmina.
„Una dintre cele mai simple metode de curățare a organismului este o dietă adecvată. Există produse care ajută la neutralizarea efectelor bolilor infecțioase, a consumului de droguri, alcool și țigări”, spune Dr. Vera Kuzmina și adaugă că merele se descurcă bine în aceste sarcini. Acestea conțin pectină – provoacă eliminarea metalelor grele și a altor compuși toxici din organism.
CITEȘTE ȘI: Fructele care au grijă de sănătatea oaselor: Sunt bogate în vitamina K și potasiu
Merele expulzează paraziții din intestine și chiar au un efect antiinflamator asupra vezicii urinare. În plus, aceste fructe combat bolile hepatice. Datorită prezenței florizinei, bila este eliminată din organism.
Sfatul de sănătate al zilei, 8 noiembrie: Doctor: Acest mic dejun curăță toate toxinele din organism
„Merele conțin mulți nutrienți. Ele conțin magneziu, fosfor, calciu și potasiu. De asemenea, acest fruct conține terpenoide și flavonoide, calciu D-gluconat și fitochimicale”, spune specialistul.
Un măr de mărime medie (182 grame) conține 95 de calorii și este bogat în următorii nutrienți: carbohidrați, fibre, vitamina C, potasiu, vitamina K, vitaminele A, E, B1, B2, B6, cupru, mangan. Un măr este format din apă și carbohidrați, care sunt reprezentați de zaharuri simple (zaharoză, glucoză, fructoză). Merele pot fi consumate chiar și de persoanele care suferă de diabet de tip II.
Apa și fibrele sunt cele două ingrediente principale din mere care sunt extrem de importante pentru pierderea în greutate.
Doar câteva bucăți de măr, consumate înainte de o masă standard, reduc semnificativ apetitul și vă permit să mâncați mai puține alimente, ceea ce înseamnă că conținutul caloric total al dietei scade.
Oamenii de știință brazilieni au demonstrat că consumul a trei mere timp de 10 săptămâni (fără a limita valoarea energetică zilnică) duce la o scădere a greutății corporale cu 1 kg, spune medicul.
Merele sunt bogate în fibre solubile, care ajută la reducerea colesterolului total din sânge.
„Experții polonezi au descoperit că flavonoidele din mere reduc conținutul de lipoproteine cu densitate mică și foarte mică din sânge, corectează tensiunea arterială și previn hipercoagularea. Potrivit studiilor franceze, merele încetinesc, de asemenea, procesul de deteriorare aterosclerotică a peretelui vascular cu 45%”, adaugă. medicul, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun fruct pentru pancreas: Stimulează activitatea intestinală
Specialistul adaugă că, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea de Stat din California (SUA), consumul a doar 1 măr pe zi reduce riscul de apariție a diabetului de tip II cu 28%. Dar riscul de îmbolnăvire scade și în cazul consumului a doar 2-3 fructe pe săptămână, deși nu atât de mult. Se presupune că acest lucru se datorează cantității mari de polifenoli conținuți în compotul de mere. Acestea cresc sensibilitatea țesuturilor periferice (grăsimi și mușchi) la insulină și, de asemenea, normalizează funcționarea ciclică a celulelor beta ale aparatului insular al pancreasului.